20. júna 2018

Júnové #TopPäť DIVINO

Ešte nie je ani koniec júna a už tu máme niekoľko zaujímavých noviniek zo sveta #socialmedia. Čítanie k rannej kávičke! ☺

Instagram – User Genereted Content

Parádna vec, ktorá zjednoduší zdieľanie Stories od vašich influencerov alebo zákazníkov.  Keď vás niekto aktuálne označí na Storke, tak vám Instagram automaticky ponúkne možnosť ju zdieľať v tej vašej.  Palec hore!

 

Instagram – Share postov do Stories

Keď máte nový post a chcete, aby ho ľudia videli, tak ho viete veľmi pekne nazdieľať priamo do vašej Storky a môže ho tak uvidieť viac ľudí. Tiež viete zdieľať posty iných verejných profilov do vlastných Storiek. Instagram tiež dovolil zdieľanie contentu z tretích strán priamo do Stories. Konkrétne ide o Spotify, SoundCloud a GoPro.

Instagram – Mute

Funkcia, ktorá sa zíde tým, ktorí nechcú dať unfollow, ale radi by videli menej príspevkov od niekoho.  Stačí dať MUTE účtom, ktoré nás až tak nebavia alebo postujú veľa príspevkov. Viete to tiež aplikovať na Storky.

Instagram – Shop v Stories  

Nakupovanie priamo cez Stories. Dalo sa to čakať, keďže je to formát obsahu, ktorý je najviac sledovaný na tejto sociálnej sieti. U nás zatiaľ nie je dostupné nakupovanie cez klasické posty, tak aj na toto si asi ešte počkáme.  🙂 

Influencer Marketplace na Facebooku

A je to tu!  Facebook prichádza s platformou, kde chce združiť všetkých influencerov a blogerov.  Klient si bude môcť vybrať z ponuky zaregistrovaných blogerov a filtrovať ponuky podľa produktu, služby a vyhľadať vhodného influencera podľa cieľovej skupiny (vek, pohlavie, vzdelanie ) a objavia sa tam aj štatistiky o tom, ako publikum reaguje na obsah daného blogera.

Ďalšie blogy