28. februára 2024

Duševná pohoda v práci? Kľúč k produktivite a spokojnosti

Kedy sa vás naposledy niekto opýtal ako sa máte alebo akú máte náladu? A kedy sa vás to naposledy opýtal váš zamestnávateľ? V DIVINO sa tieto otázky pýtame často. Minimálne raz týždenne. Pretože vieme, že v dnešnej hektickej dobe je psychická pohoda dôležitejšia ako kedykoľvek predtým.

Dobré duševné zdravie je kľúčom k efektívnej práci a spokojnému životu – osobnému aj pracovnému. 

Preto sme sa rozhodli využiť služby nášho klienta HEDEPY a ponúknuť našim zamestnancom starostlivosť o duševné zdravie ako pracovný benefit. V DIVINO si totiž zakladáme na tom, že sme naladení na jednu vlnu a prevláda u nás pohoda, rešpektujúca a podporujúca nálada.

Čo je Hedepy?

Hedepy je online psychoterapeutická platforma, ktorá umožňuje online terapiu s licencovanými a certifikovanými terapeutmi. Všetci členovia nášho tímu tak môžu nielen využívať služby terapeutov, ale tiež sa zúčastňovať rôznych workshopov, webinárov, kvízov alebo sledovať videá Brainee academy, čo je 60 videí zameraných na starostlivosť o duševné zdravie a sebarozvoj, zvládanie stresu, mindfulness alebo zlepšenie práce s emóciami.

Výhody? ÁNO a veľké!

Čo prináša starostlivosť o duševné zdravie?

  • Vyššiu produktivitu –spokojní a zdraví zamestnanci sú produktívnejší a kreatívnejší. Majú viac energie, motivácie a dokážu lepšie zvládať náročné úlohy.
  • Menej stresu a únavy – duševná pohoda pomáha ľuďom lepšie zvládať stresové situácie a ľudia sú odolnejší voči vyhoreniu či úzkostiam. 
  • Viac energie – duševná pohoda prispieva k väčšej energii a chuti púšťať sa do nových výziev. 
  • Lepšia koncentrácia – duševná pohoda znamená aj lepšiu koncentráciu a sústredenie sa v práci, čo znamená menšie riziko prípadných chýb.
  • Lepšia klíma vo firme – dobré duševné zdravie podporuje spoluprácu a komunikáciu. Prispieva tak k budovaniu pozitívnych vzťahov s kolegami a klientmi.

Mačacia stupnica

Starostlivosť o duševné zdravie musí byť sústavná. Každý týždeň preto Hedepy do DIVINO posiela e-mail, v ktorom každý zamestnanec na špeciálnej mačacej stupnici uvedie ako sa práve cíti. Ak to nie je úplne ono, snažíme sa získať viac informácií o tom, kde presne je problém a ako môžeme pomôcť. 

Je toho v práci priveľa? Cíti sa neisto? Má pocit, že nemá dostatočnú motiváciu alebo podporu zo strany tímu či vedenia? Alebo len jednoducho bojuje s obavami a nedôveruje si? Toto všetko je veľmi cenná spätná väzba, ktorú by mal pravidelne dostávať každý zamestnávateľ, a my si ju nesmierne vážime. Nehráme totiž sólo, ale sme tím, ktorý ťahá za jeden povraz.

A naše odporúčania?

Mačacia stupnica a online terapia do každej firmy! Verte, že vaši zamestnanci ocenia starostlivosť a investície sa vám čoskoro mnohonásobne vrátia. Vytvorením zdravého a podporného pracovného prostredia totiž pomôžete svojmu tímu naplno rozvinúť jeho potenciál, zlepšíte výsledky firmy a navyše budete atraktívnym zamestnávateľom aj v očiach verejnosti, pretože zdravie a spokojnosť zamestnancov je vizitkou každej úspešnej spoločnosti.

Ďalšie blogy