14. mája 2019

Ako nám chutila medzinárodná výstava vína Vinitaly 2019

Oplatí sa vycestovať za vínom? My vravíme áno! Medzinárodná výstava vína vo Verone, Vinitaly 2019 vás zaujme nielen spomínaným vínom a dobrou náladou. Dozviete sa veľa o krajinách, ktoré víno produkujú, o tradíciách či histórií jednotlivých značiek. Marketérov a vinárov určite zaujmú inovatívne možnosti komunikácie s potenciálnymi zákazníkmi či dodávateľmi. Výstava Vinitaly teda nebola len o víne. Bola tiež o trendoch v konzumácií či prezentácií tohoto ušľachtilého nápoja, dizajne a komunikácií s nami, zákazníkmi. Ak sa chcete dozvedieť viac o našom výlete, čítajte ďalej.

„Znalosť vína môže byť radosťou po celý život človeka“, povedal Ernerst Hemingway a my nemôžeme nesúhlasiť. Začiatkom apríla sme mali možnosť zažiť skvelú atmosféru 53. ročníku medzinárodnej výstavy vína v talianskej Verone – Vinitaly 2019. Už z názvu možno vyčítať, že sa jednalo o podujatie, ktoré bolo najmä o víne zo všetkých kútov sveta, avšak na svoje si prišli aj milovníci olivových olejov, destilátov, piva, zaujímavých jedál a priateľskej talianskej atmosféry.

Olivové oleje skvele dopĺňali atmosféru Vinitaly 2019

Podujatie sa rozprestieralo v niekoľkých budovách rozdelených podľa krajín pôvodu zúčastnených a podľa druhu vystavovaných produktov. Pre jednoduchšiu orientáciu v areáli boli k dispozícií prehľadné mapy a mobilná aplikácia s komplexnými informáciami o podujatí.

Vinitaly trvá niekoľko dní, my sme však na nasatie atmosféry, vedomostí a inšpirácie mali len necelý deň, preto sme sa rozhodli navštíviť len vybrané pavilóny. Ako agentúra bublinkového klienta Hubert J.E. sme hneď zamierili k šumivým vínam, ktoré nás zaujali nielen chuťou ale tiež dizajnom. Prehliadka „bublinkového“ pavilónu bola totiž pastvou aj pre oči. Kochať ste sa mohli nádhernými dizajnovými fľašami vystavenými originálnym, avšak veľmi sofistikovaným spôsobom. Ochutnali sme šumivé vína z Talianska, Španielska aj Japonska, a môžeme konštatovať, že chutili aspoň tak dobre ako vyzerali. Na fotke je prosecco Piccini talianskeho pôvodu, ktoré nás zaujalo ako dizajnom tak jemnou chuťou.

Veľkým lákadlom prečo ísť na takúto výstavu je ochutnávanie vín od výmyslu sveta. Skutočnosť je však taká, že najväčším problémom je práve schopnosť vybrať si, čo ochutnáte. V ideálnom prípade sa na takýto výlet vyberte s odborníkom, ktorý vám poradí akým smerom sa v ochutnávaní uberať. Jednou z hlavných zastávok bol stánok vychýreného producenta prosecca – Mionetto, ktoré na Slovenský trh distribuuje spoločnosť Hubert J.E. Stánok tejto bublinkovej legendy bol naozaj krásny, tu je aspoň malá ochutnávka v podobe fotiek.

Ďalšie blogy