6. septembra 2018

Zvýšenie povedomia o bezpečnosti na cestách vďaka projektu Jazdím Ford pre Život

Prvé augustové dni sa naša agentúra spolu so značkou Ford postarala o hladký chod pokračovania akcie #JazdimFordPreŽivot. S radosťou sme opäť prijali možnosť organizovať túto akciu. Tento projekt sme si veľmi obľúbili a organizujeme ho už druhý rok, vďaka čomu ho môžeme po technickej stránke stále zdokonaľovať.

Cieľom akcie Jazdím Ford Pre Život je zlepšiť bezpečnosť na cestách a povedomie o nej. Podľa štatistík oddelenia Bezpečnosti cestnej premávky sú stále najrizikovejšou skupinou na cestách mladí vodiči, ktorí majú vodičský preukaz menej ako 5 rokov.

Vzhľadom na cieľovú skupinu mladých vodičov sme sa rozhodli akciu propagovať cez influencerov a nie cez tradičné médiá. Ambsádormi projektu je dvojica youtuberov Gogo a LucyPug, ktorí tiež patria do rizikovej skupiny mladých vodičov.

Aj vďaka tomu sa nám na akciu prihlásilo viac ako 600 záujemcov. Najväčšia výzva pre nás bola vybrať tých najvhodnejších kandidátov, keďže kapacita bola obmedzená na 112 účastníkov.

Najlepšou školou pre neskúsených vodičov je nasimulovanie rizikovej situácie, kde si problém uvedomia a naučia sa ho riešiť. Viac ako stovka mladých vodičov mala možnosť vyskúšať napríklad správanie auta na klzkej vozovke alebo simulátor prevrátenia vozidla, ktorý sa celkovo pretočil viac ako 500-krát.

Tiež sme sa spojili so Slovenským Červeným Krížom a súčasťou programu bolo školenie o poskytnutí prvej pomoci. Spolupracovali sme aj s partnerom Xbox, ktorý nám pomohol zabezpečiť hraciu a chillout zónu. Okrem ambasádorov Lucy Pug a Goga sme do akcie zapojili aj blogerky ako Simona Škodová, Nika Vujisic a Chuť od Naty. Vďaka zdieľaniu fotiek a videí priamo od účastníkov akcie a influencerov sa nám podarilo dosiahnúť zásah na sociálnych médiach cez 1,5 milíona.

Pomocou tohto projektu sme pomoholi za rok priamo preškoliť 481 vodičov a ďalšie státisíce vodičov informovať o dôležitosti absolvovania takéhoto kurzu. Preto akciu organizujeme s nadšením a veríme, že aj Divino prispieva k bezpečnosti na cestách.

Ďalšie blogy