14. septembra 2017

Tvorba videí pre klienta Herlitz Slovensko

Online video dosahuje svoj doterajší vrchol popularity, pričom v blízkej budúcnosti možno očakávať vzostupný trend. Podľa Medzinárodného technologického inštitútu Cisco bude video do roku 2021 cieľovým obsahom až 82 % všetkých návštevníkov internetu (v roku 2016 to bolo 73 %). Existuje pritom rad vecí, ktoré audiovizuálny obsah predurčujú k ďalšiemu rastu a rozvoju. Pre ľudí je dnes kľúčovým nástrojom pri získavaní širokého spektra informácií a sprostredkovania zábavy. Je veľmi jednoduchou, a často teda aj prvou voľbou pri internetovom vyhľadávaní.

Keďže vieme, kam sa uberá záujem spoločnosti, vieme tiež povedať, kam sa musí uberať svet marketingu. V praxi sa našim klientom vždy snažíme predstaviť výhody tvorby videí. Najmä menšie, menej známe podniky, vedia využiť obrovský potenciál videa v rámci ich online marketingových stratégií.  Ide o jeden z najefektívnejších formátov ako priblížiť svoju firmu, služby, produkty alebo novinky z biznisu potenciálnym/existujúcim zákazníkom (obchodným partnerom). Za pomerne krátky čas, kľudne aj pár sekúnd, dokážete divákovi zaujímavým spôsobom podať komplexnú informáciu, vyvolať emóciu a priviesť ho k zdieľaniu obsahu so svojim okolím.

Spomenuté veci sme mali na zreteli aj pri našom poslednom projekte s klientom Herlitz Slovensko. Jeho výsledkom sú štyri produktové videá, ktoré okrem Slovenska uzrú svetlo sveta na sociálnych sieťach aj v Českej republike a Maďarsku.

Každé natáčanie je jedinečné. Preto sa na každý jeden video projekt veľmi tešíme. Je však naivné si myslieť, že všetko pôjde podľa plánu. Opäť raz sa nám potvrdilo, že napriek príprave sa často vyskytnú nepredvídané maličkosti, ktoré priebeh natáčacieho dňa skomplikujú a spomalia.

Akokoľvek dôkladne zabezpečíte veci dopredu, oplatí sa vám vyhradiť si hodinku naviac, pre každý prípad. Najmä ak sú súčasťou natáčania deti – samostatná kapitola, ktorej sa musíte venovať neustále, s rozvahou a dostatkom trpezlivosti.

Odporúčame zabezpečiť prebytok občerstvenia, hračiek a herných aplikácií, ktorými si deti skrátia čakanie na ďalšiu scénu. Oni sa vám za to odvďačia úprimným úsmevom a najuveritešnejším hereckým výkonom, aký si len do videa môžete priať. Týmto chcem pozdraviť malú Paulínku s Martinkom, ktorí úspešne odštartovali svoju hereckú kariéru.

 

Zdroj: Medzinárodný technologický inštitút Cisco

Ďalšie blogy