31. marca 2017

Marcové #TopPäť DIVINO

Instagram ani Facebook nespomalili ani v marci a priniesli niekoľko noviniek. LinkedIn vás urobí krajšími a vieme kto je najbohatší influencer v súčasnosti.

1.Instagram – Reklama v Instagram Stories

Reklama je už všade a niekedy ani neviete, či je to ona, kamarátov post alebo video obľúbenej značky. Najnovším miestom pre reklamu sa stali obľúbené Instagram Stories. Tento druh reklamy je však dostupný iba pre jeden vybraný cieľ, a to Reach, a vyžaduje si špeciálny formát 1080 x 1920 px.  

Miznúce príbehy a obsah je aktuálne populárnym nástrojom na sociálnych sieťach. Je však určený iba pre mladú cieľovú skupinu, ktorá žije s mobilom 24/7 a nenechá si ujsť žiadnu Stories svojho obľúbeného influencera.

Aktuálne už Stories nemusíte pozerať len v hornej lište ale jednoducho si kliknete na profilovú fotku v klasickom feede.

2.Instagram– citlivý obsah a dvojstupňové overenie

Ku koncu mesiaca prišiel Instagram s novinkou, ktorá má lepšie chrániť obsah na tejto sociálnej sieti. Ani tu nemôžete pridávať príspevky, ktoré by porušovali guidelines, no nie vždy je všetok citlivý obsah proti týmto pravidlám. Najnovšie ho však môžete nahlásiť a post by sa mal rozmazať. Uvidíte len poznámku, že sa jedná o príspevok s citlivým obsahom a vy musíte súhlasiť s tým, že ste si toho vedomý, ak si ho chcete pozrieť.

zdroj foto:wersm.com

Ďalším prvkom ochrany je dvojstupňové overenie. Nájdete ho v časti nastavenia, kde si ho jednoducho aktivujete. V takomto prípade vám vždy príde SMS keď bude potrebné overenie vašej totožnosti, keď sa prihlasujete.

 

3.Facebook  – Emoji v konverzácií

Najnovšie už môžete reagovať na emotikony v konverzácií ďalšími smajlíkmi 😀 Očakávané reakcie v konverzáciách sú dostupné už aj u nás.  Máte 7 možností (like, dislike, love, haha, ooh, sad a angry), ktorými môžete vyjadriť, či sa vám niečo páči alebo nie. Uvidíme, či sa táto novinka uchytí, prinajmenšom v hromadnej konverzácií v rámci hlasovania to uplatnenie nájde.

zdroj foto:wersm.com

4. Facebook – Stories

To najlepšie na koniec mesiaca. Facebook predstavil Stories! Áno, presne tie isté, s ktorými prišli Snapchat a Instagram. Po aktualizovaní apky uvidíte zmenu vo vašom Feede. Hore sa zobrazia Stories, podobne ako v Instagrame a tiež odkaz na správy a fotky. Stories zmiznú po 24 hodinách.

zdroj foto: techcrunch.com 

Ďalšou novinkou je Direct Message fotografie konkrétnemu priateľovi hneď ako sa odfotíte a upravíte pomocou rôznych filtrov a editovacích nástrojov priamo vo Facebook apke. V rámci 24 hodín ju váš kamarát uvidí 2 krát, čo je viac ako na Instgrame. Aktuálne v apke nájdete napríklad filtre k filmu Wonder Woman alebo Power Rangers. #MorfingTime

zdroj foto:wersm.com

5. LinkedIn – krajšia profilovka

LinkedIn priniesol užitočnú novinku do mobilnej aplikácie pre všetkých, ktorí nemajú profi fotku a chceli by si tú svoju vylepšiť. Viete si vybrať orezanie fotky, priblížiť si ju, pridať hotový filter alebo upraviť jas, kontrast a saturáciu podľa seba. Je to jednoduché a rýchle, ale dostupné len v mobile.

BONUS: Najbohatší influencer 

Najlepšie plateným influencerom je Cristiano Ronaldo. Do konca života bude tvárou americkej spoločnosti Nike, dostane za to presne miliardu dolárov. Jeho zásah na všetkých sociálnych sieťach je 262 miliónov fanúšikov. Už viete koho využijete v najbližšej kampani? 😀

A na záver, Facebook Live je dostupný už aj z desktopu, takže do skorého videnia 🙂

Ďalšie blogy