14. decembra 2017

Ako postaviť fungujúci tím, v ktorom je spokojný každý? V KPMG to už vedia

Sme agentúra, ktorá žije na tepe doby. Rovnako moderne si strážime aj fungovanie nášho tímu. Rovnaké výzvy ako my riešia aj naši klienti. Bola by škoda nepodeliť sa o kvalitné know-how a preto sme pre KPMG pripravili školenie o typológiách osobností a ich fungovaní v tíme.

Dobrý tím je ako make-up: zahladí nedostatky a zvýrazní silné stránky

Každé školenie pripravujeme na mieru. A to o typológiách sa ani inak urobiť nedá: účastníci dostali pár dní pred školením dotazník, na základe ktorého sme im vypracovali tímovú typológiu. Tá vychádza z práce Carla Junga a rozdeľuje ľudí na základe miery extroverzie, kreativity a spôsobov vnímania. Dostanú tak detailné osobnostné profily, v ktorých všetci nájdu svoje silné aj slabšie stránky. Tie by sa mali v dobre zostavenom tíme vyvažovať. Chceme, aby každý pochopil, ako môže tímu pomôcť najviac.

Od teórie k praxi

Po teoretickom úvode a predstavení svojich profilov kolegom je čas vedomosti použiť. Na to sa ale musíme prebrať a posilniť. „Coffee breaks“ v Divine nie sú len skvelá káva ale aj chutné koláčiky od @Katie Frost Bakery.

Keď lietajú iskry, masky sa strácajú

A je tu prax! Každý člen tímu sa na problém pozerá svojou vlastnou optikou. Tú nedávame vždy verejne najavo, ale v kritických situáciách vypláva na povrch. Tak je to aj pri dynamických tímových úlohách, ktoré na tréningu riešime. Cvičíme počúvanie, dávanie spätnej väzby, asertivitu i prácu s časom. S blížiacim sa deadlineom sa totiž každý postaví do role, ktorá mu je prirodzená. Vtedy všetci pochopia hĺbku profilov, ktoré si doteraz len čítali. Na dlhodobé fungovanie v tíme knihy nestačia, potrebujete skúsenosti, ktoré si zapamätáte do konca života.

 

(S)poznaj sám seba

Spoločným očakávaním všetkých účastníkov bolo „spoznať samých seba.“ Na jednodňové školenie je to nesplniteľná úloha. Napriek tomu vieme, že každý účastník spoznal dovtedy nepoznaný kúsok svojej osobnosti, ktorá mu pomôže lepšie dávať a prijímať spätnú väzbu, počúvať kolegov, pracovať s časom a byť asertívny.

 

A čo vy? Ste si istí, že váš tím funguje najlepšie ako môže?

Ďalšie blogy