21. apríla 2017

Instagram novinky

Instagram nám za posledné týždne priniesol niekoľko noviniek, ktoré si zaslúžia samostatné zhrnutie.

1.Instagram Stories  majú viac ako 200 miliónov používateľov

Instagram Stories predbehli Snapchat v počte denných užívateľov.  Potom ako Instagram neustále prinášal nové a nové inovácie nielen svojich Stories sa to dalo čakať. Aktuálne už Stories využíva takmer polovica užívateľov Instagramu, ktorí denne otvoria svoj účet.  Snapchat má momentálne okolo 158 miliónov denných užívateľov.

V čom je však atraktívny tento miznúci obsah? Vidíte ho iba 24 hodín a mnohé značky sa boja investovať do niečoho, čo vlastne zmizne. Je to však ako s investíciou do iného obsahu v online priestore. Kto vám zaručí, že banneru alebo facebook reklame naozaj bude niekto venovať dostatočnú pozornosť? Miznúci obsah je novým nástrojom v online marketingu, a tak ako pri všetkom, treba zvážiť vhodnosť cieľovej skupiny cieľ komunikácie. Tento druh obsahu je vhodný pre mladšiu cieľovú skupinu, ktorá si ho priam pýta. Svojím životným štýlom a prístup k sociálnych sieťam 24/7.

2. Miznúci obsah ma nové miesto

Ďalšou novinkou, ktorú priniesol Instagram je vizuálne nové prostredie Direct Message. Odteraz nájdete na jednom mieste konverzácie, sharované fotografie spolu s direct fotkami/videami, ktoré môžete poslať svojmu priateľovi priamo. Fotky a videá, ktoré si môžete pozrieť až dvakrát sa po novom zobrazia v tejto konverzácií s modrou ikonkou foťaku. Zároveň uvidíte možnosť „pustiť/vidieť znovu“. Všetky akcie, ktoré vykonáte uvidí váš priateľ na druhej strane (vrátane screenshotu).

Pokiaľ ste túto funkciu ešte nevyužili, tak stačí keď z hlavného feedu posuniete obrazovku doľava a ž sa nachádzate v prostredí Direct Message.

3. Kolekcie alá Pinterest

Najnovšou funkciou Instagramu sú Kolekcie, ktoré si môžete vytvoriť zo svojich obľúbených fotiek. Niečo ako Pinterest? Áno! Jednoducho si vytvoríte nástenky, pomenujete si ich a potom do nich podľa tém ukladáte fotografie. Tieto nástenky sú súkromné a vidíte ich iba vy. Je to nový spôsob ako na jednom mieste nájdete všetky svoje inšpirácie.

Na vlastnom profile máte štyri hlavné ikonky a poslednou z nich sú „uložené posty“. Keď si na ňu kliknete nájdete tam všetky veci, ktoré ste si doteraz uložili. Najnovšie uvidíte v hornej časti malé plusko, ktorým si vytvoríte kolekciu. Keď sa vám potom nejaká fotky zapáči, kliknete na button „uložiť“ a jednoducho si vyberiete kolekciu, do ktorej sa to bude hodiť.

 Have fun!

Ďalšie blogy